RUTES

Senderisme

Catorze propostes de rutes per fer a peu on, tot fent camí, aniràs descobrint fonts, edificis emblemàtics i el ric entorn natural de Santa Maria de Palautordera. Et recomanem que et descarreguis l’app de seguiment de rutes.

Aquest itinerari a Santa Maria de Palautordera, una de les portes del Parc Natural del Montseny, ens acosta fins al Pont Trencat, al terme de Sant Celoni. Copsarem la magnitud i el caràcter agrícola de la vall de la Tordera, gaudint de la frescor dels ambients riberencs i fontinals.

Pel serral de Can Batalla
Ruta paisatgística i alhora forestal, ideal per fer a peu o en bicicleta amb tota la família i gaudir sense presses. Som a tocar del Parc Natural del Montseny.

Entre dos fils d’aigua
La ruta ens porta a encerclar el nucli de Palautordera a través dels dos cursos d’aigua que l’emmarquen: el torrent del Reguissol i el riu Tordera. Sense allunyar-nos de la població en cap moment, recorrerem espais verds i tranquils.

Un Palau ple d’arbres i d’història
El següent itinerari és fruit de la conjunció de la visita turística de Santa Maria de Palautordera i de l’itinerari “Passeig pels arbres de Palautordera”.

Petits oasis de vida
Les fonts són una excusa ideal per sortir a fer una excursió: sempre hi trobarem alguna història o curiositat per explicar; a més, formen part del patrimoni històric i cultural que cal preservar.

Indústria a principis del segle XX
Passejada familiar, planera al costat del poble i de la Tordera per conèixer les restes de tres fàbriques construïdes a principis del segle passat i relacionades amb l’aigua i la proximitat del riu.

Masies i zones residencials
Ruta lleugera a les portes del Parc Natural del Montseny, per conèixer l’espai agrícola que formen les planes fluvials del Torrent dels Abaus, la Riera d’Avellaneda i el Torrent del Reguissol.

Indústries medievals
Excursió familiar i planera en l’àmbit del riu Tordera per conèixer algunes construccions que en el seu origen havien estat molins fariners o d’oli.

Del plàtan al bruc
Aquest itinerari ens permet seguir un tram del torrent dels Abaus, un dels cursos d’aigua més propers a la plana de la Tordera, entre els vessants de la serra de Can Pinell i dels Serradors i la llarga carena que puja fins al turó de les Formigues.

Torrents i camins careners
Aquest itinerari ens permet recórrer un tram del torrent del Abaus, amb característiques d’indret humit, per enfilar-nos tot seguit a les serres que suposen la divisòria de les conques hidrogràfiques de la Tordera i el Mogent.

Petites serres al peu del Montseny
Aquest itinerari és ideal per observar com n’és, de versàtil, el paisatge vegetal creant diferents hàbitats en funció de l’orientació, el sòl, la seva explotació o la disponibilitat d’aigua, entre altres factors.

Descripció del tram
El tram Santa Maria de Palautordera – Vallgorguina és un tram de poc més de 12 quilòmetres de longitud i de mitjana dificultat, amb un desnivell acumulat de pujada de 147 metres.  L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Esteve, on trobareu el plafó de la ruta i on en l’entorn proper podeu aparcar el cotxe si heu arribat en vehicle. A Santa Maria de Palautordera podeu gaudir de serveis associats, com oficina de turisme, bars, restaurants, comerços, etc., ahora que podeu acostar-vos a l’estació de tren si us desvieu de la ruta uns 3,5 quilòmetres. Al final del tram arribareu a Vallgorguina, on també teniu l’accés a serveis d’interès.

Descripció del tram
El tram Santa Maria de Palautordera – Sant Celoni és un tram de poc més de 6 quilòmetres de longitud i de baixa dificultat, amb un desnivell acumulat de pujada de només 10 metres, ja que la major part de l’itinerari és de baixada. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Celoni, on trobareu el plafó de la ruta i on en l’entorn proper podeu aparcar el cotxe si heu arribat en vehicle. A Santa Maria de Palautordera podeu gaudir de serveis associats, com oficina de turisme, bars, restaurants, comerços, etc., ahora que podeu acostar-vos a l’estació de tren si us desvieu de la ruta uns 3,5 quilòmetres. Al final del tram arribareu a Sant Celoni, on també teniu l’accés a serveis d’interès.

Descripció del tram
El tram de la Tourdera entre Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera és un tram molt curt, de menys de 2 quilòmetres de longitud i de dificultat molt baixa, ja que els dos nuclis de població es troben molt propers. El que pot resultar interessant és que existeix una variant exclusiva per a senderistes i una variant per bicicletes. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Esteve, molt a prop de l’antic escorxador de Santa Maria, on hi ha el plafó de la ruta