RUTES

Cicloturisme

Quinze propostes de rutes per fer en bicicleta híbrida o de muntanya. Tot fent camí, aniràs descobrint fonts, edificis emblemàtics i el ric entorn natural de Santa Maria de Palautordera. Et recomanem que et descarreguis l’app de seguiment de rutes.

Aquest itinerari circular per la falda del Montseny, vol presentar els ambients naturals més característics tot encerclant els pobles de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.

Verdor i frescor amagats
Santa Maria de Palautordera és un poble ric en aigua, amb 26 fonts inventariades. En aquest itinerari en visitarem tretze, la meitat de totes elles.

Aigües avall, aigües amunt
Aquest itinerari a Santa Mª de Palautordera, una de les portes del Parc Natural del Montseny, ens acosta fins el Pont Trencat al terme de Sant Celoni. Copsarem la magnitud i el caràcter agrícola de la vall de La Tordera, gaudint de la frescor dels ambients riberencs i fontinals.

Pel serral de Can Batalla
Ruta paisatgística i alhora forestal, ideal per fer a peu o en bicicleta amb tota la família i gaudir sense presses. Som a tocar del Parc Natural del Montseny.

Petits oasis de vida
Les fonts són una excusa ideal per sortir a fer una excursió, sempre hi trobarem alguna història o curiositat per explicar, a més, formen part del patrimoni històric i cultural a preservar.

Masies i zones residencials
Ruta lleugera a les portes del Parc Natural del Montseny, per conèixer l’espai agrícola que formen les planes fluvials del Torrent dels Abaus, la Riera d’Avellaneda i el Torrent del Reguissol.

Masies i zones residencials
Ruta lleugera a les portes del Parc Natural del Montseny, per conèixer l’espai agrícola que formen les planes fluvials del Torrent dels Abaus, la Riera d’Avellaneda i el Torrent del Reguissol.

Indústries medievals
Excursió familiar i planera en l’àmbit del riu La Tordera per conèixer algunes construccions que en el seu origen havien estat molins fariners o d’oli.

Del plàtan al bruc
Aquest itinerari ens permet seguir un tram del torrent dels Abaus, un dels cursos d’aigua més propers a la plana de la Tordera, entre els vessants de la serra de Can Pinell i dels Serradors fins al turó de les Formigues.

Torrents i camins careners
Aquest itinerari ens permet recórrer un tram del torrent del Abaus, amb característiques d’indret humit, per enfilar-nos tot seguit a les serres que suposen la divisòria de les conques hidrogràfiques de la Tordera i el Mogent.

Petites serres al peu del Montseny
Aquest itinerari és ideal per observar com n’és, de versàtil, el paisatge vegetal creant diferents hàbitats en funció de l’orientació, el sòl, la seva explotació o la disponibilitat d’aigua, entre altres factors.

Descripció del tram
És un itinerari senzill pel carril bici que uneix les poblacions de Sant Celoni amb Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.
Aquesta ruta és una passejada ideal per a famílies. Val la pena deixar el carril bici per visitar els diferents municipis. En ells, a més de botigues, bars i restaurants, podrem trobar-hi indrets destacats com el passeig i l’ermita del Remei, el carrer i la plaça Major a Santa Maria de Palautordera i l’església a Sant Esteve de Palautordera.

Descripció del tram
El tram Santa Maria de Palautordera – Vallgorguina és un tram de poc més de 12 quilòmetres de longitud i de mitjana dificultat, amb un desnivell acumulat de pujada de 147 metres. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Esteve, on trobareu el plafó de la ruta i on en l’entorn proper podeu aparcar el cotxe si heu arribat en vehicle. A Santa Maria de Palautordera podeu gaudir de serveis associats, com oficina de turisme, bars, restaurants, comerços, etc., ahora que podeu acostar-vos a l’estació de tren si us desvieu de la ruta uns 3,5 quilòmetres.

Descripció del tram
El tram Santa Maria de Palautordera – Sant Celoni és un tram de poc més de 6 quilòmetres de longitud i de baixa dificultat, amb un desnivell acumulat de pujada de només 10 metres, ja que la major part de l’itinerari és de baixada. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Celoni, on trobareu el plafó de la ruta i on en l’entorn proper podeu aparcar el cotxe si heu arribat en vehicle. A Santa Maria de Palautordera podeu gaudir de serveis associats, com oficina de turisme, bars, restaurants, comerços, etc., ahora que podeu acostar-vos a l’estació de tren si us desvieu de la ruta uns 3,5 quilòmetres.

Descripció del tram
El tram de la Tourdera entre Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera és un tram molt curt, de menys de 2 quilòmetres de longitud i de dificultat molt baixa, ja que els dos nuclis de població es troben molt propers. El que pot resultar interessant és que existeix una variant exclusiva per a senderistes i una variant per bicicletes. L’inici del tram té lloc a la carretera nova de Sant Esteve, molt a prop de l’antic escorxador de Santa Maria, on hi ha el plafó de la ruta.